O meni

Živijo, sem Leonora. Me veseli!

 

Za začetek, se ti zahvaljujem, da si se ustavil/a na moji strani! Sem Leonora, ta “one man band”, ki stoji za znamko Lemali. Uhani, ki jih lahko vidiš so začeli v miselnem procesu nastajati že v času študija na Oddelku za likovno umetnost v Mariboru. Omenjen študij sem na magistrski stopnji zaključila z zaključnim delom, ki nosi naslov “Avtorski nakit skozi likovno – teoretski pristop” pod mentorstvom akademskega slikarja Arjana Pregla . Sama znamka pa se je rodila po rojstvu hčerke Livije – takrat sem zase naredila svoje prve uhane iz polimerne mase. Zgodba se je razvijala spontano, zmeraj podkrepljena z dvojim: umetnostjo in nakitom. V samem procesu dela me zanima odnos barve in oblike. Pri laserskem izrezovanju pa v ospredje stopa risba in čistost linij. Inspiracijo črpam iz različnih področij umetnosti, pa naj bo to risba, umetniška grafika, kiparstvo ali pa iz življenja samega - iz trenutkov, ljudi in stvari, ki me obdajajo.

Uhani iz polimerne mase so v celoti ročno izdelani, medtem ko pri uhanih iz akrilne osnove v ospredje stopa design, ki je v celoti last znamke Lemali.

Hvaležna sem, da lahko ustvarjam in se razvijam. Z nakupom uhanov znamke Lemali si tudi ti del naše zgodbe. Hvala, da lahko soustvarjamo!

Z ljubeznijo,

Leonora