Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino LEMALI (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja Luni, Matija Švagan s.p., kot ponudnik storitev (v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

 

PONUDNIK

LUNI, Likovna dejavnost in svetovanje, Matija Švagan s.p., Krčevina pri Vurbergu 89D, 2250 Ptuj, davčna številka: 25618849, matična številka: 8057621000, e-pošta: info(at)lemali.si.

  

SPLETNA TRGOVINA

Lemali.si je spletna stran, na kateri se izvaja predstavitev in spletna prodaja ročno izdelanega nakita. Z nakupom izdelkov na tej spletni strani uporabnik potrjuje, da je seznanjen s celotno vsebino splošnih pogojev in je v ponujene splošne pogoje privolil brez omejitev. Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

  

PREDSTAVITEV IZDELKOV

Izdelki so v spletni trgovini predstavljeni s fotografijo, pri čemer se odtenek barve dejanskega izdelka lahko razlikuje od prikazanega na fotografiji, saj je odvisen od nastavitev monitorja uporabnika. Ob vsakem izdelku so opisane dimenzije, uporabljeni materiali in cena. Večina izdelkov iz ponudbe je na voljo samo po en (1) kos, saj gre za ročno narejene izdelke. Zaradi ročne izdelave se lahko na izdelkih pojavljajo manjše nepravilnosti, ki morda na fotografiji izdelka niso vidne. Za omenjene nepravilnosti prodajalec ne odgovarja.

 

CENE

Cene v spletni trgovini so navedene v evrih (€). Davek na dodano vrednost (DDV) ni vključen in se ne zaračunava, ker ponudnik ni zavezanec za DDV na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, saj se spreminjajo v primeru posebnih ponudb, kjer so akcijske cene jasno označene. Izdelki s takšno ceno imajo omejeno veljavnost do dneva, določenega v posamezni akciji. V trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (ob tem kupec prejme elektronsko sporočilo), je sklenjena kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenim načinom plačila. Kupci iz držav, ki niso članice Evropske unije, so dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza. Cena pakiranja in poštnine znotraj Slovenije znaša 2,50 €, v primeru nakupa nad 35,00 € pa je poštnina brezplačna. Za pošiljke po Evropi so stroški poštnine 8,00 €, v vse ostale države pa 18,00 €. 

 

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča plačilo po predračunu (plačilo z nakazilom na transakcijski račun ponudnika), takojšnje plačilo preko storitve PayPal in možnost plačila z gotovino ob prevzemu. 

Pri plačilu po predračunu se ob potrditvi naročila kupcu izpiše povzetek naročila s podatki za plačilo. Potrditev naročila s podatki za nakazilo prejme tudi na svoj e-poštni naslov, ki ga navede ob naročilu. Plačilo se poravna v roku treh (3) delovnih dni od prejete potrditve naročila na transakcijski račun ponudnika. Če plačilo ni opravljeno v plačilnem roku, je naročilo preklicano, izdelki pa vrnjeni v prodajo.

Pri plačilu z gotovino ob prevzemu se obračuna 5,00 € dodatnih stroškov za obdelavo. 

V vseh primerih plačila ponudnik kupcu izda natisnjen račun, ki ga prejme z izdelki.

 

POSTOPEK NAKUPA

Izbira izdelkov: Zavihek »Trgovina« uporabniku spletne strani omogoča ogled ponudbe izdelkov, razvrščenih po kategorijah. Predstavljeni so s fotografijo, ceno in opisom dimenzij, materialov in barv. Dodajanje izdelkov v košarico: Uporabnik izbrani izdelek doda v košarico s klikom na gumb »V košarico«, pri čemer se pokaže obvestilo o dodanem izdelku, uporabnik pa lahko nadaljuje z nakupovanjem. Pod ikono »Košarica« oziroma zavihkom »Poglej košarico«, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu, lahko ves čas nakupovanja v spletni trgovini spremlja seznam izbranih izdelkov (spreminja količine, odstranjuje in dodaja izdelke). Izdelek se iz košarice odstrani z gumbom »-« ob izdelku v košarici. Naročilo: S klikom na »Zaključi nakup« v košarici se odpre obrazec, kamor uporabnik vpiše zahtevane podatke in morebitne opombe ob naročilu. Ko s klikom »Oddaj naročilo«  zaključi nakup, se pokaže povzetek naročila, ki ga prav tako prejme na e-poštni naslov, naveden ob naročilu. V primeru, da tega obvestila uporabnik ne dobi, naj kontaktira ponudnika preko e-pošte. Uporabnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Ob potrditvi naročila je tako sklenjena pogodba med ponudnikom in uporabnikom, ki je trajno shranjena pri ponudniku. Kupec se z naročilom zavezuje k poravnavi stroškov poslanega predračuna ter potrjuje, da so vneseni osebni podatki resnični. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pošlje kupcu na njegov elektronski naslov e-sporočilo. Naročilo ne velja kot račun, račun kupec prejme po e-pošti po tem, ko je bilo plačilo sprejeto. Ob izrecni zahtevi kupca, lahko izdelku priložimo tudi tiskano obliko računa. V primeru, da želi uporabnik odstopiti od naročila, nas lahko obvesti najkasneje v 2 urah na elektronski naslov info(at)lemali.si. Če želi kupec izdelek poslati kot darilo na drug naslov, v naročilnem obrazcu izbere »pošiljanje na drug naslov« in vpiše naslov prejemnika. V tem primeru se pošiljki doda sporočilo z imenom pošiljatelja, skeniran račun pa kupec prejme na e-poštni naslov. Za nakup ni potrebna registracija.

 

IZDELAVA PO NAROČILU

Za izdelavo po naročilu kupec izpolni obrazec ali pošlje povpraševanje na info(at)lemali.si. Povpraševanje ni zavezujoče, ponudnik in kupec pa se preko e-pošte dogovorita o možnosti izvedbe naročila, ceni, plačilu in času izdelave.

 

DOSTAVA

Cena pakiranja in poštnine znotraj Slovenije znaša 2,00 €, v primeru nakupa nad 30,00 € pa je poštnina brezplačna. Izdelki so na naveden naslov odposlani praviloma na dan prejetega plačila, sicer pa v roku petih (5) delovnih dni od prejetega plačila. Ponudnik pošiljke oddaja vsak dan, razen v soboto, nedeljo in praznike. Izdelki so poslani kot priporočena pošiljka preko Pošte Slovenije. Ponudnik številko za sledenje na izrecno željo kupca posreduje preko e-pošte. Pošta Slovenije dostavi pošiljko praviloma naslednji dan, uradno pa v roku treh (3) dni. Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu. Rok pošiljanja izdelkov po naročilu se določi po dogovoru.

 

KUPON

Koda kupona prinaša različne ugodnosti pri nakupu izdelkov. Sporočim vam jo preko e-obestil ali družabnih omrežij in je vedno časovno omejena, kar pomeni, da se mora izkoristiti v določenem omejenem roku. Uporabite jo tako, da jo pri ogledu košarice vnesete v polje »Kupon« in jo potrdite s klikom na »Vnesi kupon«, preden nadaljujete z naročilom. Popust se bo samodejno odštel od cene naročenih izdelkov. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

 

REKLAMACIJE

V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Napačen, poškodovan ali izdelek z napako kupec v osmih (8) dneh reklamira tako, da obvesti ponudnika na elektronski naslov info(at)lemali.si. Zaradi ročne izdelave se lahko na izdelkih pojavljajo manjše nepravilnosti, ki morda na fotografiji izdelka niso vidne. Za omenjene nepravilnosti prodajalec ne odgovarja. Ponudnik lahko reklamirani izdelek zamenja z drugim izdelkom enake vrednosti ali pa kupcu po prejemu reklamiranega izdelka vrne kupnino z nakazilom na njegov transakcijski račun. Reklamirani izdelek se vrne ponudniku s priporočeno pošiljko na njegov naslov (poštnino krije kupec), v originalni embalaži in s priloženim računom ter številko transakcijskega računa za vračilo. Če ponudnik ugotovi, da je neuporabnost oziroma poškodba izdelka posledica nepravilnega ravnanja, reklamacije ne bo upošteval.

 

ODSTOP OD POGODBE

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec po 43.č členu ZVPot pravico, da v štirinajstih (14) dneh ponudniku na elektronski naslov info(at)lemali.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V tridesetih (30) dneh od obvestila o odstopu od pogodbe mora izdelek nepoškodovan ponudniku tudi vrniti na njegov naslov, skupaj z računom, njegovimi osebnimi podatki ter podatki za nakazilo. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Po prejemu blaga ponudnik kupcu skladno z zakonom vrne opravljeno plačilo (v roku desetih (10) delovnih dni od vračila blaga). Kupec nima pravice do odstopa od nakupa artiklov, ki so bili izdelani po natančnih navodilih kupca in so bili prilagojeni njegovim osebnim potrebam ter posledično zaradi svoje narave niso primerni za vračilo.

 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik si prizadeva čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, objavljenih na spletni strani. V primeru, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh, bo kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik ne prevzema odgovornosti glede delovanja ali dostopnosti spletnega mesta in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker spletno mesto ni bilo dostopno ali ni delovalo pravilno.

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Osebne podatke bo uporabljal izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov).

 

OBVEŠČANJE IN E-NOVICE

Prijava na e-novice je prostovoljna in jo lahko vedno prekličete. Luni, Matija Švagan s.p., bo informacije, ki jih boste zaupali ob prijavi, uporabljala zato, da vas bo preko e-novic obveščala o novostih in posebnih ponudbah. Za pošiljanje e-novic uporabljamo spletni servis Shopify. S prijavo na e-novice se strinjate, da se vaši osebni podatki uporabljajo znotraj tega sistema v skladu z njihovo politiko poslovanja in politiko zasebnosti. Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Luni, Matija Švagan s.p., Krčevina pri Vurbergu 89D, 2250 Ptuj.

 

AVTORSKE PRAVICE

Celotna vsebina spletnega mesta, ne glede na obliko, v kateri je izražena (vsa besedila, slike, grafični elementi in video posnetki na tej strani) so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani. Brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja ponudnika oziroma nosilca avtorskih pravic je prepovedana uporaba vsebine, objavljene na spletnem mestu, za kakršen koli namen, razen za osebni ogled uporabnika. Avtor lahko za vsebine, ki niso deljene v skladu s pogoji, zahteva njihovo odstranitev. Shranjevanje objavljenih fotografij v začasni pomnilnik računalnika ali na trajno spominsko enoto je dovoljeno samo za osebno uporabo. Blagovna znamka Lemali in logotip sta v lasti ponudnika.

 

Splošni pogoji veljajo od 10. 6. 2020 do preklica oziroma objave novih splošnih pogojev.

 

Ptuj, 10. 6. 2020