Varovanje osebnih podatkov in piškotki

 

ZASEBNOST

Vsi podatki (vključno z e-poštnim naslovom), ki jih kupec vnese preko spletne strani lemali.si, so varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov in se uporabljajo izključno za komunikacijo med podjetjem Luni, Matija Švagan s.p. in uporabnikom, ki je vnesel svoje podatke v obrazce na spletni strani lemali.si. Osebni podatki kupca (ki jih je navedel v postopku naročila preko spletne strani lemali.si) se bodo uporabljali izključno v namen obdelave naročila (fakturiranje in odpošiljanje) in morebitno kontaktiranje kupca v primeru nejasnosti pri oddanem naročilu. Osebni podatki kupca ne bodo posredovani tretjim osebam.

 

NAMEN

Osebne podatke zbiramo v skladu za namenom, za katerega ste nam jih posredovali. Osebne podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo za ugotavljanje števila obiskovalcev spletne strani in izboljševanje naših storitev, obdelavo vašega naročila  in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, v primeru vpisa na e-novice pa za tržno obveščanje preko elektronske pošte in pospeševanje prodaje.  Za namen opravljanja spletne prodaje in obveščanja o spletnem nakupu preko e-pošte hranimo: naslov elektronske pošte, ime, priimek, naslov in nadomestni naslov.

 

PRAVNA PODLAGA

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe.

 

UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke uporabljamo izključno za namen, zaradi katerega ste nam podatke posredovali.

 

SHRANJEVANJE PODATKOV

Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo. Osebne podatke uporabljata izključno odgovorna oseba v podjetju: Matija Švagan in prokuristka Leonora Švagan

 

POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, prav tako osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo.

 

OBDOBJE HRAMBE

Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo. V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali. Podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih hranimo še 12 mesecev od pošiljanja sporočila.

 

VAŠE PRAVICE

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

 

PIŠKOTKI

Spletna stran lemali.si (upravitelj Luni, Matija Švagan s.p.) uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. V skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-01) se mora uporabnika obvestiti o uporabi piškotkov.

 

RAZLOGI ZA UPORABO

Piškotki so manjše tekstovne datoteke, ki jih obiskano spletno mesto shrani v napravo z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika, piškotki pa so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov so shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomoč pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine) in zbiranju statistik. Spletna stran lemali.si za delovanje uporablja platformo shopify.com, ki za delovanje uporablja naslednje piškotke:

 

Ime

Funkcija

_ab

Uporablja se v povezavi z dostopom do administratorja.

_secure_session_id

Uporablja se v povezavi z navigacijo skozi trgovino.

Cart

Uporablja se v povezavi z nakupovalnim vozičkom.

cart_sig

Uporablja se v povezavi z blagajno.

cart_ts

Uporablja se v povezavi z blagajno.

checkout_token

Used in connection with checkout.

Secret

Used in connection with checkout.

Secure_customer_sig

Uporablja se v povezavi s prijavo stranke.

storefront_digest

Uporablja se v povezavi s prijavo stranke.

_shopify_u

Uporablja se za lažje posodabljanje podatkov o računu stranke

 

Poročanje in analiza

Ime

Funckcija

_tracking_consent

Nastavitve sledenja.

_landing_page

Sledite ciljnim stranem.

_orig_referrer

Sledite ciljnim stranem.

_s

Shopify analitika.

_shopify_fs

Shopify analitika.

_shopify_s

Shopify analitika.

_shopify_sa_p

Shopify analitika.

_shopify_sa_t

Shopify analitika.

_shopify_y

Shopify analitika.

_y

Shopify analitika.

tracked_start_checkout

Shopify analitika.

  

ONEMOGOČANJE PIŠKOTKOV 

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na naslednjih povezavah: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera in Safari.

 

VEČ INFORMACIJ O PIŠKOTKIH

V kolikor bi želeli vedeti več o piškotkih priporočamo ogled spletne strani www.allaboutcookies.org.